Kolačiće koristimo da bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj veb-lokaciji. Ako nastavite da pregledate ovu veb-lokaciju, prihvatate naše korišćenje kolačića. Saznajte više tako što ćete pročitati Kolačići

Male bašte savršenog izgleda

Ideja života u bašti je aktuelna tema. Veličina tu ne igra važnu ulogu. Čak i ako nema dovoljno prostora, uz pomoć mašte i dobro osmišljenog plana možete napraviti uzbudljivu životni prostor na otvorenom.

Geometrijski oblici i jasne strukture

Da li se ponekad zapitate kako da pretvorite nekoliko kvadratnih metara u pravi dragulj? Sledi formula „jedna veličina za sve“ za uspešan koncept: Stvorite prostor i strukturu! Osećaj prostranosti možete dobiti tako što ćete prostor koji imate podeliti na manje celine. Različite površine koje se vizuelno razlikuju jedna od druge čine stvari zanimljivim, što znači da ne možete odmah da vidite sve što bašta ima da ponudi. Zanimljivi detalji na vertikalnoj osi, kao što su šupljikave žive ograde, skladno raspoređene biljke, pergole ukrašene puzavicama i mali bazeni vizuelno ometaju liniju vidljivosti, čime se dobija utisak veće dubine prostora. Podelite malu baštu u nekoliko pravilno raspoređenih pravougaonih oblasti, kako biste iskoristili prostor što je bolje moguće. Tako dobijate strukturu i prostor koji pružaju mesto za odmor i igru ili prostor za organizovanje letnjih zabava u bašti.

Probudite osećaj prostora

Nema potrebe da se rešite zaravnjene terase. Ako postavite baštenski nameštaj u ugao, uživaćete u dijagonalnom pogledu na celu baštu, zbog čega će izgledati veća. Zimzeleno drvo, koje se održava redovnim potkresivanjem, i visoko žbunje, kao što je tisovina, uokviriće idilično mesto za sedenje i daće osećaj prostranosti. Izbor boja cveća takođe utiče na osećaj o veličini bašte. Tajna vizuelne dubine cvetnih leja je u izboru plave i bele boje. Plava ne samo da daje osećaj elegancije i svežine, već i leje izgledaju uske i male. Ako kombinujete plave tonove sa belim cvetovima, pojačavate kontrast svetla i tame, čime se pojačava prostorni efekat. Naravno, novi izgled bašte je uvek stvar ličnog ukusa. Prvo treba da odlučite da li želite da stvorite baštu čiji je stil romantično nestašan, arhitektonski sa jasnim linijama ili mediteranski. Nakon što izaberete stil vaše nove bašte, lako je izabrati materijale za terasu, staze, leje i biljke.

Comments