Kolačiće koristimo da bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj veb-lokaciji. Ako nastavite da pregledate ovu veb-lokaciju, prihvatate naše korišćenje kolačića. Saznajte više tako što ćete pročitati Kolačići

Kružni, kupasti, spiralni oblici, itd. – umetnost baštovanstva u treptaju oka

Bilo da se radi o kružnim, kupastim ili spiralnim oblicima, žbunje je najlepše kad je umetnički ukrašeno. Savršeno orezivanje je mnogo lakše nego što se misli. Da bi se zadržao oblik, koristi se žičana mreža. Ključ uspeha je upotreba prave alatke. Umetnici koji se bave oblikovanjem bašta trebalo bi da koriste nove GARDENA Accu makaze za žbunje iz asortimana ContourCut. Uz pomoć ovog svestranog stručnjaka čak i početnici mogu da seku kao profesionalci bez napora!

Oštra alatka: Novi ContourCut

Savršeni oblik – alat sve radi umesto vas!

Bez obzira na to da li želite da dobijete neki jednostavan oblik ili malo komplikovaniju skulpturu, sa novim GARDENA Accu makazama za žbunje iz asortimana ContourCut oblikovanje je lakše nego ikad. Ove makaze su teške samo 600 grama zahvaljujući inovativnoj tehnologiji baterije i veoma su jednostavne za rukovanje. Zato ćete moći jako dugo da radite, a da se ne umorite.

Pošto oblikovanje kontura uglavnom zavisi od preciznog rezultata konture koju želite da postignete, ove makaze za žbunje na baterije su osmišljene da seku izuzetno precizno. Preciznost omogućavaju laserski oštra sečiva za sečenje kontura koja su postavljena horizontalno kao glava za sečenje, dok je širina sečenja 8 cm.

Iako žbunje prilično dobro podnosi sečenje kontura, ono što sledi je i dalje tačno: Za zdrav rast zaslužno je samo precizno i glatko sečenje. Sečiva makaza na baterije su naročito oštra kako bi čvrsti listovi žbunja bili precizno odsečeni. Pored toga, zahvaljujući velikom razmaku između sečiva, lišće ne može da isklizne, što omogućava zaista precizno sečenje.

Pošto je potrebno dosta vremena za sečenje kontura, ContourCut makaze za žbunje na baterije su opremljene izdržljivom baterijom kojoj je potrebno minimalno održavanje. Zato sečenje može da traje do 45 minuta. Baterija se može dopuniti bilo kada zahvaljujući poslednjoj litijum jonskoj tehnologiji i tako je uvek spremna za upotrebu. Makaze nisu podložne memorijskom efektu i samopražnjenju.

Inteligentne i ekološke: Pakovanje sa dodacima

Za ljubitelje bašte koji pored žbunja žele da oblikuju i druge manje biljke, u setu se nalaze i ContourCut makaze za žbunje na baterije. Tu je i sečivo od 20cm koje služi za precizno sečenje manjih površina. Da biste dobili makaze za manje površine, jednostavno zamenite sečiva. Sečiva je lako koristiti i mogu se zameniti bez alata. Takođe je veliki plus providna plastična kutija u kojoj se nalaze nove makaze za žbunje. Mogu se lako zakačiti na zid. To znači da su makaze za žbunje, sečiva i punjač za baterije uvek pri ruci.

Možda više volite da sečete mehanički: Ako je tako, onda su GARDENA makaze za živu ogradu pravo rešenje za vas. Klasični model ima robusna sečiva koja mogu po potrebi da budu ravna ili nazubljena a ergonomski oblikovane drške su napravljene od drveta koje ima FSC sertifikat. Sečenje je naročito lako uz GARDENA Comfort 570 makaze za živu ogradu. Imaju ugrađene Technogel® jastučiće sa gelom, ne zahtevaju nikakvo održavanje i postižu odlične rezultate u sečenju zahvaljujući precizno izbrušenim oštricama koje su presvučene materijalom koji sprečava lepljenje. GARDENA makaze za živu ogradu Comfort Gear 600 daju još bolje rezultate u sečenju (+46%) zahvaljujući patentiranom sistemu zupčanika. Više informacija o našim trimerima za živu ogradu možete pronaći u sekciji Proizvodi.

Comments