06-16- 2010

Lekki deszczyk wcześnie rano? Krótki, orzeźwiający prysznic późnym wieczorem? Czy też w pełni automatyczne nawadnianie? Dzięki sterowaniu nawadnianiem w ogrodzie można mieć deszcz na życzenie, kiedy i jak długo się tylko chce…

Tak wygodnie jeszcze nie było. Prosty w obsłudze i programowaniu, raz zainstalowany i zaprogramowany sterownik i nawadnianie mamy „z głowy”.

Nawadnianie dostosowane do potrzeb

Sterowniki marki GARDENA zostały podzielone na trzy kategorie:

CLASSIC - dla początkujących, ze standardowymi możliwościami programowania, czas trwania nawadniania od 1 do 120 min. Do wyboru cykle nawadniania.

COMFORT - dla wymagających z wariantowym programowaniem nawadniania, czas trwania nawadniania od 1 do 7 h 59 min. Do wyboru cykle nawadniania lub indywidualne dni nawadniania.

PREMIUM - dla fachowców, zapewniają indywidualne sterowanie nawadnianiem i jego częstotliwości, czas trwania nawadniania od 1 do 9 h 59 min. Dowolny wybór dni nawadniania.

Od razu przejmą na siebie nawadnianie

Sterowniki nawadniania CLASSIC marki GARDENA przejmują od Państwa nawadnianie roślin. Dzięki wygodnym pokrętłom lub zabezpieczonej przed dziećmi technice czytania z karty, ustalacie Państwo, kiedy i jak często będzie prowadzone nawadnianie. Na podziałce pokrętła czy na karcie w każdej chwili można odczytać aktualne ustawienia. Zasilanie bateryjne uniezależnia sterowniki nawadniania GARDENA od źródła prądu.

Sterowniki COMFORT marki GARDENA charakteryzuje:

Stała informacja o stanie naładowania baterii, dzięki diodom.

Łatwa obsługa dzięki dużym, poręcznym pokrętłom z elementami z miękkiego tworzywa sztucznego.

Komfort zapewnia zdejmowany do programowania element sterujący, nie zależy od kranu.

Pomoc w oszczędzaniu wody poprzez możliwość podłączenia czujnika wilgotności gleby i elektronicznego czujnika deszczowego GARDENA.

Możliwość obsługi ręcznej, bez automatyki.

Nie dajmy sobie przeszkadzać!

Dzięki sterownikom nawadniania COMFORT i PREMIUM możecie Państwo zaprogramować wszystkie parametry nawadniania, czas rozpoczęcia, czas trwania oraz częstotliwość.

A dzięki możliwości podłączenia czujników wilgotności gleby i deszczowego można oszczędzać wodę. Duży wyświetlacz LCD przeprowadzi Państwa gładko przez program. Możecie Państwo zdjąć element sterujący i wygodnie zaprogramować sterownik niezależnie od miejsca jego montażu. Zasilanie bateryjne uniezależnia od źródła prądu

Sterowniki PREMIUM marki GARDENA charakteryzuje:

Objaśnienie kroków programowania - możliwość wyboru języka programowania.

Zdecydowanie bardziej elastyczne nawadnianie - 6 niezależnych programów.

Przejrzysty wyświetlacz LCD - z objaśnieniem programowania krok po kroku.

•Łatwa obsługa - duże, poręczne elementy obsługi.

Wygodne programowanie - zdejmowany element sterujący.

Pewna, niezawodna praca - wskaźnik stanu naładowania baterii.

Oszczędne nawadnianie - możliwość podłączenia czujnika wilgotności gleby i elektronicznego czujnika deszczowego GARDENA.

Niezależna, przyszłościowa technika - ogniwa słoneczne.

Co tylko Państwo zechcą…

GARDENA sterownik nawadniania T 1030 plus

Model CLASSIC z dużym, poręcznym pokrętłem dla łatwego programowania. Zapewnia do 3 nawodnień dziennie. Czas trwania nawodnienia wynosi od 1 do 120 min. Posiada przyłącze dla czujnika deszczowego lub czujnika wilgotności gleby GARDENA.

GARDENA sterownik nawadniania C 1030 plus

Model COMFORT z dużym wyświetlaczem dla łatwego programowania. Duże pokrętło daje możliwość szybkiej zmiany danych. Posiada możliwość indywidualnego zaprogramowania do 3 nawodnień dziennie. Czas trwania nawadniania od 1 min. do 7 h 59 min. Ma możliwość przyłączenia czujnika deszczowego lub czujnika wilgotności gleby GARDENA.

GARDENA sterownik nawadniania C 1060 solar plus

Nowoczesny model Premium posiada możliwość wyboru 10 języków obsługi programowania. Duży wyświetlacz zapewnia przejrzystość i prostsze programowanie. Poręczne pokrętło dla błyskawicznej zmiany danych. Nie wymaga wymiany baterii dzięki wysokowydajnym ogniwom słonecznym i akumulatorowi litowo-jonowemu. Możliwości indywidualnego zaprogramowania do 6 nawodnień dziennie. Czas trwania nawadniania od 1 min. do 9 h 59 min. Dowolny wybór dni nawadniania.

GARDENA - od prawie 20-lat produkty marki obecne są na polskim rynku. Od połowy lat 90-tych dystrybucja na terenie kraju realizowana była przez spółkę Gardena Polska, w ramach Grupy Gardena - niemieckiego producenta narzędzi i urządzeń ogrodniczych oraz systemów nawadniających. Marka systematycznie powiększała swój udział w rynku. Powstała szeroka ogólnopolska sieć dystrybucji jej produktów. Przez lata GARDENA zdobyła uznanie polskich konsumentów, czego wyrazem są przyznane nagrody i wyróżnienia dla marki, w tym dwukrotnie otrzymany Laur Konsumenta. Od końca 2008 roku GARDENA jest jedną z marek znajdujących się w portfolio międzynarodowej firmy Husqvarna - zaliczanej do grona najstarszych i największych firm technicznych na świecie. Więcej informacji dostępnych jest na stronie: www.gardena.pl