04-20- 2010

Piękny, zadbany trawnik stanowi nieodzowny element każdego ogrodu i trudno sobie wyobrazić, by mogło go w nim zabraknąć. Przynosi on same korzyści – jest ozdobą ogrodu, miejscem zabaw i wypoczynku, eliminuje kurz i zanieczyszczenia oraz obniża temperaturę powietrza przy gruncie. Posiadanie zadbanego trawnika nie jest celem trudnym do osiągnięcia, jeśli używamy odpowiednich maszyn. Każdy ogrodnik marzy o kosiarce tak zwrotnej jak bolid Formuły 1, która bez problemu dotrze do każdego zakątka w ogrodzie, a dodatkowo przyniesie radość i zamieni pracę w zabawę. Odpowiedzią na te pragnienia są kosiarki Gardena easyMove…

Wszystko, czego potrzebuje zadbana murawa

Marka Gardena® jest ekspertem ds. pielęgnacji trawnika. Nieustannie udoskonala

i wprowadza zupełnie nowe, innowacyjne i praktyczne produkty oraz całe systemy narzędzi z nowoczesnymi rozwiązaniami technicznymi. Produkty Gardena® są:

- wyjątkowo łatwe w obsłudze

- niezwykle przyjazne dla użytkownika

- bardzo zwrotne i mobilne

- wydajne

- nowoczesne

- efektywne podczas pracy

Koszenie nigdy nie było tak łatwe!

Wielokrotnie nagradzana kosiarka Gardena® easyMove z unikalnym systemem kierowniczym, dzięki swojej wyjątkowej zwrotności i mobilności dotrze do każdego zakątka w ogrodzie. Nadaje się idealnie do ogrodów o nieregularnym kształcie - bez żadnego problemu skręca pomiędzy przeszkodami na trawniku, dokładnie kosi trawę na brzegach oraz zapewnia wysoką jakość cięcia. „Maksimum zwrotności, elastyczności, mobilności i komfortu obsługi jaki zapewnia kosiarka easyMove sprawiło,

że koszenie trawnika sprawia przyjemność użytkownikom” – powiedział Jarosław Soboń, ekspert marki Gardena®.

Lepsza, sprawniejsza i bardziej funkcjonalna...

Rewolucyjną kosiarkę z układem kierowniczym - easyMove marki Gardena® charakteryzuje:

- Zawracanie

Wygodne i sprawne zawracanie na brzegach trawnika – bez uciążliwego przenoszenia kosiarki. Pozwala to na wygodne i czyste koszenie nierównych trawników.

- Manewrowanie

Sprawne koszenie wąskich i ciasnych fragmentów trawnika np. przy krzewach, wokół drzew i w rogach.

- Koszenie brzegów trawnika

Obracany uchwyt umożliwia prowadzenie kosiarki z boku, co zapobiega zahaczaniu o przeszkody takie jak żywopłot, mur czy kolczaste krzewy.

- Opróżnianie kosza

Łatwy montaż i demontaż kosza dzięki obracanej rączce.

- Łatwy transport

Komfortowy transport dzięki teleskopowej rączce, która po złożeniu przekształca się w wygodny uchwyt. Regulacja wysokości rączki prowadzącej, pozwala

na optymalne jej dopasowanie do wzrostu użytkownika.

- Przechowywanie

Dzięki praktycznej składanej rączce kosiarka zajmuje niewiele miejsca.

„Dzięki kierownicy jak z Formuły 1, kosiarkę easyMove daje się wspaniale prowadzić

po zielonej murawie” - napisał niemiecki dziennik Bild am Sonntag.

Kosiarka, która pokona każdy zakręt!

Unikalna kosiarka z układem kierowniczym easyMove jest dostępna w wersji elektrycznej i akumulatorowej:

- Gardena® elektryczna kosiarka z układem kierowniczym easyMove 34 E

Idealna do małych powierzchni oraz nieregularnych trawników. Odczuwalnie lżejsze prowadzenie kabla dzięki specjalnemu uchwytowi. Wyjątkowo lekka i kompaktowa. Wydajny silnik elektryczny o mocy 1.100 W ze specjalnym nożem gwarantuje wysoką wydajność.

- Gardena® elektryczna kosiarka z układem kierowniczym easyMove 38 E

Zalecana jest do większych trawników o nieregularnych kształtach. Posiada kosz na ściętą trawę ze wskaźnikiem napełnienia. Wygodna, centralna regulacja wysokości cięcia w 6 poziomach: od 20 do 70 mm.

- Gardena® akumulatorowa kosiarka z układem kierowniczym easyMove 34 A

Do wygodnego, bezprzewodowego koszenia. Jedno ładowanie akumulatora pozwala na skoszenie powierzchni do 300 m2. Ścina trawę równie skutecznie jak kosiarka elektryczna, a przy tym pracuje bardzo cicho. Zawsze gotowa do pracy, bez plączącego się kabla.