03-08- 2010

Sprzęt Gardena ShnippSchnapp i combisystem - idealny do wiosennej pielęgnacji ogrodu…

Po długich i mroźnych zimowych miesiącach, wszyscy oczekują nadejścia wiosny. Kiedy wreszcie mrozy stają się lżejsze, przyroda obradza tym co najlepsze: kolorowymi kwiatami i zieloną trawą, zaś właścicielom ogrodów podsuwa świeże, dekoracyjne pomysły. Jednak zanim nadejdzie moment relaksu w ogrodzie, jest do wykonania kilka prac ogrodniczych…

Uniwersalne nożyczki - do domu, ogrodu i prac hobbistycznych

W pracach majsterkowych i pielęgnacyjnych bardzo przydatna jest para prężnie pracujących nożyczek. Nożyczki marki Gardena SchnippSchnapp i SchnippSchnapp XL są idealnym rozwiązaniem.

Istnieje mnóstwo sposobów aby nadać swojemu domowi kolorowego stylu np. aranżacje kwiatowe z tulipanów i żonkili, zaprojektowanie wiosennego wystroju ogrodu, czy pielęgnacja roślin doniczkowych na parapecie lub balkonie. Jednak żadna z tych czynności nie może być wykonana bez nożyczek ogrodowych! Uniwersalne nożyczki Gardena SchnippSchnapp nadają się idealnie do przycinania nie tylko kwiatów, ale również sznurów czy cienkich drutów. Te 18 centymetrowe, wytrzymałe, wszechstronne nożyczki są po prostu niezastąpione zarówno w kuchni jak i ogrodzie.

Jeśli zaś szukamy precyzyjnych nożyczek do cięcia papieru, tapet, skór czy tekstyliów najwłaściwszym wyborem będą wyjątkowo długie nożyczki Gardena SchnippSchnapp XL. To wysokiej jakości narzędzie posiada ostrza o długości 21 centymetrów, gwarantujące precyzyjne efekty cięcia. Są doskonałe do drobnych robót majsterkowych. Oba ramiona nożyczek zostały wyposażone w stalowe ostrza, a dzięki ergonomicznie zaprojektowanym, komfortowym rączkom są wygodne w użytkowaniu – niezależnie czy jest się prawo czy lewo ręcznym.

Inteligentne rozwiązania dla Twojego ogrodu…

Gdy wewnątrz domu wszystko jest gotowe na przywitanie wiosny, nadchodzi pora wykonania niezbędnych przygotowań w ogrodzie. Podczas wiosennych porządków niezbędne jest wykorzystanie odpowiedniego sprzętu. Warto więc wypróbować praktyczne urządzenia marki Gardena combisystem. W szerokiej ofercie produktowej można znaleźć ergonomiczne narzędzia systemowe, które do każdego zastosowania w ogrodzie posiadają odpowiednią kombinację trzonka i narzędzia. W ten sposób umożliwiają każdemu ogrodnikowi efektywną i komfortową pracę. Można wykorzystać je np. do spulchniania gleby, zgrabiania liści, sadzenia roślin, cięcia krzewów itp.

W skład systemu wchodzą m.in.: mała motyczka, grabki, pazurki, kultywator gwiazdkowy, łopatka do kwiatów, trzonek przedłużający i trzonek teleskopowy.

Nożyczki uniwersalne SchnippSchnapp XL

Komfortowe, uniwersalne i precyzyjne nożyczki do różnych prac w domu. Przeznaczone do papieru, tapet, skóry, materiałów, nici itp. Idealne do cięcia prostych i długich odcinków. Specjalnie szlifowane ostrza wykonane ze stali nierdzewnej. Można myć je w zmywarce. Uchwyty wykończone miękkim tworzywem sztucznym. Dla lewo-/i praworęcznych. Łączna długość: 210 mm. 25 lat gwarancji.

Nożyczki uniwersalne SchnippSchnapp

Komfortowe, poręczne i uniwersalne nożyczki do różnych prac w kuchni i ogrodzie. Idealne do kwiatów, ziół, sznurka, drutu, tapet, papieru i plastiku itp. Specjalnie szlifowane ostrza wykonane ze stali nierdzewnej. Można myć je w zmywarce. Uchwyty wykończone miękkim tworzywem sztucznym. Dla lewo-/i praworęcznych. Łączna długość: 180 mm. 25 lat gwarancji

combisystem pazurki

Do spulchniania i napowietrzania gleby. Doskonałe do pracy w kamienistym gruncie i w ciasnych rzędach upraw. Szerokość pracy: 9 cm.

combisystem kultywator

Trzy zagięte zęby. Spulchnia bez wysiłku lekkie i średnio ciężkie podłoże. Szerokość pracy: 10 cm. Polecana dł. trzonka: 130 cm.

combisystem motyczka

Do okopywania, pielenia, napowietrzania gleby, robienia bruzd i rowków, plantowania. Do pielęgnacji ogrodu o gęsto rosnących roślinach. W dwóch kształtach: (serca z dwoma zębami i prostokątna z trzema zębami). Szerokość od 7 do 8,5 cm. Polecana długość trzonka: 130 cm.

combisystem grabie

Narzędzie wielofunkcyjne, do grabienia i wyrównywania gleby. Szerokość od 18,5 do 36 cm. Ilość zębów od 10 do 14.

combisystem kultywator gwiazdkowy

Bardzo drobno kruszy glebę dzięki specjalnie uformowanym ruchomym gwiazdkom. Szerokość: 14 cm.

combisystem łopatka do wiatków

Do sadzenia i przesadzania roślin. Wykonana z wysokiej jakości stali. Szerokość pracy 8,5 cm.

combisystem „widełki” do kwiatków

Do sadzenia i przesadzania roślin. Wykonana z wysokiej jakości stali. Szerokość pracy 7,5 cm.