03-15- 2010

Trawnik jest wizytówką ogrodu, miejscem relaksu, wypoczynku i rekreacji. Aby zachwycał piękną, gęstą trawą należy przyłożyć większe znaczenie do jego pielęgnacji - szczególnie koszenia. Nie musi to jednak oznaczać zbędnego wysiłku - wystarczy użyć odpowiednich maszyn. Tajemnicą angielskich trawników są kosiarki bębnowe. Nie ma innej metody na skoszenie trawy, w tak delikatny sposób.

Perfekcyjne cięcie

Wysokie wymagania jakie stawia nam utrzymanie w idealnym stanie trawnika w stylu angielskim, spełniają kosiarki bębnowe marki Gardena®. Precyzyjnie przytną one każdy ozdobny trawnik, a dzięki bezdotykowej technice cięcia (nóż bębnowy i nóż dolny nie stykają się) są wyjątkowo ciche i lekkie do pchania.

Amatorzy ruchu na świeżym powietrzu, chętnie sięgną po ręczną kosiarkę, a osoby ceniące sobie wygodę docenią komfort pracy przy użyciu elektrycznej lub akumulatorowej kosiarki. „Nasze kosiarki bębnowe pracują wyjątkowo cicho i nie emitują szkodliwych substancji, dzięki czemu nasz ogród pozostaje miejscem relaksu i wypoczynku”. - powiedział Pan Jarosław Soboń ekspert marki Gardena®.

Jakość i komfort

Gardena® jest ekspertem od pielęgnacji trawnika, a kosiarki bębnowe są tego idealnym przykładem. Cechuje je przede wszystkim:

Łatwa obsługa

Ergonomiczna ukształtowana rączka z dodatkowym uchwytem dla łatwego przenoszenia kosiarki.

Zwrotność i mobilność

Duże, profilowane koła z elementami z miękkiego tworzywa sztucznego.

Efektywność pracy

Bezstopniowa, wygodna regulacja wysokości cięcia, odczytywana z obu stron na widocznej skali.

Wydajność

Hartowany, pokryty powłoką antyadhezyjną nóż bębnowy, wykonany jest

z wysokiej jakości stali. Dodatkowo szlifowany nóż dolny umożliwia czyste

i precyzyjne cięcie jak za pomocą nożyc.

Idealne do pielęgnacji trawników…

Gardena ręczna kosiarka bębnowa 380 C

Idealna do precyzyjnego cięcia trawnika. Sekret tkwi w dokładnym, co do setnych milimetra, szlifie noża bębnowego i noża dolnego. Dodatkowa pokrywa obudowy służy do kontroli rozrzutu ściętej masy. Ergonomicznie ukształtowany uchwyt dla optymalnego komfortu pchania urządzenia i obsługi. Składana rączka z zamkiem, dzięki której oszczędza się miejsce podczas przechowywania.

Gardena akumulatorowa kosiarka bębnowa 380 Li

Do bezprzewodowego i precyzyjnego cięcia trawy. Wyjątkowo lekka, cicha i wydajna. Mocny, łatwy w obsłudze, wymienny 25 V akumulator litowo-jonowy zapewnia doskonałe efekty cięcia. Może być użyta także bez akumulatora jako kosiarka ręczna. Wskaźnik diodowy pokazuje poziom naładowania akumulatora. Posiada dodatkowy dobrze wyprofilowany uchwyt dla łatwego przenoszenia kosiarki. W komplecie z koszem na ściętą trawę, akumulatorem i ładowarką. Zalecany osprzęt: akumulator litowo-jonowy, art. nr 8838.

Gardena elektryczna kosiarka bębnowa 380 EC

Perfekcyjnie tnie trawę jak za pomocą nożyc. Wyjątkowo lekka, cicha i wydajna. Silnik elektryczny o mocy 400 W. Kosiarka może być użytkowana także bez prądu jako zwykła kosiarka ręczna. Ścina trawę na zasadzie bezdotykowej techniki cięcia. Prosta regulacja wysokości cięcia za pomocą ręcznego regulatora. Rączka z wygodnym wyłącznikiem zapewnia komfortową obsługę urządzenia. Zalecany osprzęt: kosz na ściętą trawę, art. nr 4029.