05-14- 2010

Pompa ogrodowa jest sercem obiegu wody w ogrodzie. Wybór odpowiedniej pompy powinien zależeć przede wszystkim od wymagań jakim musi ona sprostać - w zależności od wielkości ogrodu, ilości zraszaczy czy koniecznej wysokości ciśnienia. Można wybrać lekki, wytrzymały model podstawowy lub bardzo cichą, komfortową pompę ogrodową, wykonaną ze stali szlachetnej…

Pompy marki GARDENA są sercem obiegu wody w ogrodzie. Wydajne i proste w obsłudze urządzenia wyposażono w dodatkowe funkcje. Większość pomp ogrodowych posiada podwójne wyjście, które umożliwia jednocześnie podłączenie np. zraszacza i lancy zraszającej. W ten sposób nawadnianie odbywa się znacznie szybciej!

Odpowiednia pompa

Pompy marki GARDENA podzielono na trzy kategorie:

CLASSIC – podstawowe modele pomp o wysokiej jakości, spełniają optymalne parametry techniczne, odpowiadające na potrzeby większości użytkowników.

COMFORT – wygodne w użytkowaniu pompy z innowacyjnym osprzętem. Cechuje je wyjątkowo łatwa obsługa.

PREMIUM – pompy wykonane z materiałów o najwyższej jakości, realizują wszelkie zadania, jakie stawiają przed nimi użytkownicy. Charakteryzuje je wyjątkowo wysoka wydajność.

Jakość i komfort

GARDENA jest ekspertem w dziedzinie obiegu wody w ogrodzie, a pompy ogrodowe są tego idealnym przykładem. Modele Comfort i Premium cechuje przede wszystkim:

1. Duży otwór wlewowy

Łatwiejsze napełnianie pompy bez potrzeby użycia lejka.

2. Podwójne wyjście

Umożliwia podłączenie dwóch urządzeń odbiorczych bez użycia dodatkowych podzielników. Daje możliwość nawodnienia większej powierzchni w tym samym czasie.

3. Ergonomicznie ukształtowany uchwyt

Wygodna w transporcie.

4. Wyłącznik termiczny

Zabezpiecza silnik przed przegrzaniem.

5. Trzy gumowe „stopki”

Redukują hałas i drgania oraz zapewniają większą stabilność.

6. Otwór spustowy

Daje możliwość opróżnienia pompy przed nadejściem mrozów.

Odpowiednia pompa do każdego ogrodu…

GARDENA Classic pompa ogrodowa 3000/3 Jet

Podstawowy model o dużej sile ssącej i wysokim ciśnieniu. Lekka i trwała pompa o wielostronnym zastosowaniu. Do nawadniania, wzmocnienia ciśnienia, dostarczania i wypompowywania wody wodociągowej, deszczówki czy chlorowanej wody w basenie. Wysokie bezpieczeństwo dzięki podwójnemu uszczelnieniu oddzielającemu silnik pompy od jej wirnika. Wyłącznika termiczny zabezpiecza pompę przed przeciążeniem.

GARDENA Comfort pompa ogrodowa 4000/4 Jet

Wydajna pompa z silnikiem o mocy 800 W. Możliwość szerokiego zastosowania min. do nawadniania, wzmocnienia ciśnienia, dostarczania i wypompowywania wody wodociągowej, deszczówki czy chlorowanej wody w basenie. Podwójne uszczelnienie oddzielające silnik od jej wirnika zapewnia wysokie bezpieczeństwo użytkowania.

GARDENA Premium pompa ogrodowa 7000/5 Jet inox Multi 4

Najwyższej jakości pompa ogrodowa z silnikiem o mocy 1400 W. Do nawadniania, wzmocnienia ciśnienia, dostarczania i wypompowywania wody wodociągowej, deszczówki czy chlorowanej wody w basenie. Maksymalna wydajność i bezszmerowa praca dzięki 4-stopniowemy napędowi. Wirniki obrotowe pompy wykonane ze stali szlachetnej Inox. Wyłącznik termiczny zabezpiecza silnik kondensatorowy przed przeciążeniami.