08-18- 2010

Zraszanie i podlewanie roślin czy kwiatów to najważniejsza czynność związana z ich pielęgnacją i uprawą. Rośliny najwięcej wody potrzebują wiosną i latem do wzrostu, wypuszczania pąków i zawiązywania owoców. Pogoda nie zawsze dostarcza potrzebnej ilości wody w postaci deszczu i wtedy to my musimy pomóc naszym roślinom…

Podlewanie kwiatów ogrodowych za pomocą węża wymaga przestrzegania pewnych zasad. Strumień wody powinien być słaby i delikatny, by nie niszczył roślin ani podłoża. Marka GARDENA oferuje całą gamę końcówek i pistoletów zraszających zarówno do podlewania, jak i zraszania roślin ogrodowych.

Odpowiedni model dla każdego

Pistolety zraszające marki GARDENA zostały podzielone na 3 kategorie:

CLASSIC - to klasyczne produkty do małych ogrodów i tarasów, są wygodne w użytkowaniu dzięki elementom z miękkiego tworzywa sztucznego.

COMFORT - to ergonomiczna linia wzornicza z komfortowym wyposażeniem do średnich i dużych ogrodów. Gwarantuję łatwą regulację i wybór funkcji, a uchwyt z elementami z tworzywa sztucznego zapewnia wygodną obsługę.

PREMIUM - to nowoczesna linia wzornicza do tarasów i różnego typu ogrodów. Idealna w obsłudze dzięki optymalnemu wyważeniu. Posiada uchwyt z elementami z tworzywa sztucznego dla zapewniania jeszcze większej wygody.

Bez względu na to, czy to model Classic, Comfort czy Premium, wszystkie są poręczne i świetnie leżą w dłoni, dzięki elementom z miękkiego tworzywa sztucznego. Asortyment końcówek zraszających GARDENA wyróżnia się:

•wykonaniem, zgodnym z oczekiwaniami użytkownika,

•spełnieniem wysokich wymagań rynku,

•dużym uznaniem użytkowników,

•ergonomiczną i funkcjonalną linią wzorniczą.

Dobierz swoją końcówkę zraszającą…

GARDENA Classic zraszacz natryskowy

Idealny do podlewania roślin doniczkowych i całych powierzchni. Posiada bezstopniowo regulowany i zamykany strumień wody.

GARDENA Comfort pistolet zraszając z perlatorem

Stworzony do podlewania roślin doniczkowych. Zapewnia dwa rodzaje strumienia, natryskowy i perlisty. Bezstopniowa regulacja przepływu wody. Wyposażony w ergonomiczny uchwyt z blokadą pracy ciągłej oraz w miękki, elastyczny pierścień ochronny na główce zraszacza.

GARDENA Premium wielofunkcyjny metalowy pistolet zraszający

Komfortowy model do podlewania i czyszczenia. Wykonanie z metalu i tworzywa sztucznego oraz optymalne wyważenie urządzenia zapewnia wygodną obsługę. Posiada cztery rodzaje strumienia: natryskowy, perlist, punktowy i płaski. Bezstopniowa regulacja przepływu wody. Wyposażony w uchwyt z wygodną blokada pracy ciągłej.