08-22- 2011

Wielu ogrodników nie docenia siły z jaką rosną ich drzewa w ogrodzie. Po kilku latach klony, jabłonie, jarzębiny oraz orzechy mogą skutecznie zablokować dostęp do światła słonecznego innym roślinom. To idealny moment na wykonanie profesjonalnego cięcia. Efektywnym sposobem na utrzymanie drzew w dobrej kondycji jest odcinanie dużych wystających konarów…

Piła łańcuchowa – wygodny sposób pielęgnacji drzew

Na usuwanie dużych konarów drzew odpowiednia jest każda pora roku, ale cięcie latem i wiosną jest łatwiejsze dla ogrodnika i mniej szkodliwe dla drzewa. Do różnego typu przycinania można wybrać produkty z szerokiej gamy pił dostępnych na rynku min. elektrycznych, akumulatorowych oraz ręcznych. Wiodąca marka GARDENA posiada narzędzia odpowiadające upodobaniom wszystkich użytkowników. Jeśli przycinamy grube i twarde gałęzie raz na jakiś czas, to idealna będzie wydajna akumulatorowa pilarka łańcuchowa CST 2018-Li. Gdy musimy być przygotowani na intensywne prace tnące w ogrodzie, najlepszym rozwiązaniem będzie jedna z trzech elektrycznych pilarek łańcuchowych.

Ostra jak brzytwa bez kabla zasilającego

GARDENA akumulatorowa pilarka łańcuchowa CST 2018-Li 18 V/ 2.6 Ah z wymiennym ogniwem litowo – jonowym zapewnia efektywne cięcie, nawet najgrubszych gałęzi, przy niewielkim nakładzie siły. Bez trudu przycina 60 pni o średnicy do ok. 8 cm na jednym naładowaniu akumulatora. Bateria może zostać w prosty sposób wymieniona lub uzupełniona w ciągu 45 minut, dzięki szybkiej ładowarce. Innowacyjny system Quick-fit zapewnia wygodny sposób montażu i napinania łańcucha bez użycia dodatkowych narzędzi. Pilarka spełnia najwyższe standardy bezpieczeństwa dzięki mechanizmowi Quick-stop, który w ciągu 0,15 sek. zatrzymuje łańcuch. To prawdziwa alternatywa dla modeli elektrycznych.

Dla prawdziwych pasjonatów drewna

Miłośnicy majsterkowania w ogrodzie często pracują z drewnem przez cały rok. Do różnego rodzaju prac stolarskich lub regularnego cięcia drewna na opał do kominka GARDENA poleca pilarki elektryczne. Trzy wydajne modele wyróżniające się optymalnym wyważeniem, które zapewnia komfort użytkowania. Dzięki beznarzędziowej technice napinania łańcucha Quick-fit w szybki sposób prowadnica jest bezpiecznie zamocowana, a łańcuch właściwie napięty. Wysoka prędkość łańcucha zapewnia efektywne cięcie przy niewielkim nakładzie siły. Dodatkowo modele CSI 4020-X oraz CST 3519-X posiadają wbudowany magnes, który ułatwia montaż prowadnicy. Wszystkie te funkcje sprawiają, że pilarki elektryczne GARDENA są proste w obsłudze i przyjazne dla użytkownika.

Mocne i innowacyjne

GARDENA akumulatorowa pilarka łańcuchowa CST 2018-Li

Wydajna, akumulatorowa pilarka łańcuchowa z wymiennym ogniwem litowo- jonowym 18 V / 2.6 Ah dla efektywnego, czystego cięcia. Optymalna prędkość łańcucha zapewnia efektywne cięcie przy niewielkim nakładzie siły. Optymalna pojemność akumulatora: bez trudu przecina 60 pni o średnicy do ok. 8 cm. Beznarzędziowe napisanie łańcucha w ciągu 0,15 sek. Prosta i szybka obsługa dzięki wskaźnikowi poziomu oleju.

GARDENA elektryczna pilarka łańcuchowa CST 3518

Dla początkujących, którzy szukają wszechstronnej i uniwersalnej pilarki w atrakcyjnej cenie. Beznarzędziowe napinanie łańcucha w kilku prostych etapach. Maksymalne bezpieczeństwo dzięki „Quick-stop” : zatrzymanie łańcucha w ciągu 0,15 sek. Wysoka prędkość łańcucha (10 m/s) i wydajność (1800 W) gwarantuje najlepsze wyniki cięcia i wysoką wydajność. Dwustronny uchwyt: optymalny do cięcia we wszystkich pozycjach roboczych. Prosta i szybka obsługa dzięki wskaźnikowi poziomu oleju Butelka oleju w komplecie. Prowadnica: 35 cm.

GARDENA elektryczna pilarka łańcuchowa CST 3519-X

Idealna dla początkujących majsterkowiczów, którzy szukają mocnej (1900 W), komfortowej elektrycznej pilarki z mnóstwem osprzętu. Optymalnie wyważona. Wysoka prędkość (12 m/s) łańcucha zapewnia efektywne cięcie przy niewielkim nakładzie siły. Beznarzędziowe napinanie łańcucha Quick-fit. W szybki sposób prowadnica jest bezpiecznie zamontowana, a łańcuch właściwie napięty- bez potrzeby dodatkowego sprawdzania i regulacji. Łatwy montaż prowadnicy dzięki wbudowanemu magnesowi. Quick- stop: zatrzymanie łańcucha w ciągu 0,15 sek. Uchwyty wykonane z miękkich komponentów gwarantują bezpieczne i pewne trzymanie. Prowadnica: 35 cm.

GARDENA elektryczna pilarka łańcuchowa CSI 4020-X

Wydajna pilarka łańcuchowa Inline wyróżniająca się optymalnym wyważeniem. Porównywalna do GARDENA elektryczna pilarka łańcuchowa CST 3519-X, ale z większą mocą (2,000 W), szybszą prędkością i szerszą prowadnicą (40 cm).

Account Director ComPress S.A.