05-19- 2011

Trwa najnowsza kampania reklamowa GARDENA, wiodącej marki produkującej wysokiej jakości narzędzia ogrodnicze i systemy nawadniania. Spoty reklamowe od 25 kwietnia zostały zaprezentowane w ogólnopolskich stacjach telewizyjnych należących do grup TVP, Polsat, TVN oraz At Media.

Wiosenna ramówka

Od 25 kwietnia w telewizji i prasie trwa najnowsza kampania reklamowa marki GARDENA - producenta narzędzi i urządzeń ogrodniczych oraz systemów nawadniania. Celem kampanii jest dotarcie do szerokiego grona klientów i wzrost świadomości marki. Przygotowano kilka różnych wersji spotów reklamowych. Cechuje je wyjątkowa atmosfera profesjonalizmu, niezwykłej precyzji prezentowanego sprzętu oraz radości jaką niesie praca i przebywanie w ogrodzie.

Spoty telewizyjne emitowane są w ogólnopolskich stacjach telewizyjnych należących do grup TVP, Polsat, TVN oraz At Media. Kampania telewizyjna wspierana jest przez reklamy zamieszczone w prasie, które pojawiają się w mediach: ogrodniczych (np. Mój Piękny Ogród, Kwietnik, Ogrody).

Działania z zakresu Public Relations dla marki GARDENA realizuje agencja ComPress S.A.

„W roku bieżącym ta wiodąca marka świętuje swoje 50 urodziny. Ze względu na swoją innowacyjność i wysoką jakość, GARDENA szybko awansowała na światowej sławy producenta narzędzi oraz systemów do podlewania ogrodu. Dlatego staramy się jak najbardziej sprostać oczekiwaniom i reagować na potrzeby naszych klientów. Mamy nadzieję, że odpowiednio dobrane i innowacyjne narzędzia GARDENA uprzyjemnią Państwu wiosenną pielęgnację ogrodu”. – powiedział Jarosław Soboń, ekspert marki GARDENA.

GARDENA - od prawie 20-lat produkty marki obecne są na polskim rynku. Od połowy lat 90-tych dystrybucja na terenie kraju realizowana była przez spółkę Gardena Polska, w ramach Grupy Gardena - niemieckiego producenta narzędzi i urządzeń ogrodniczych oraz systemów nawadniających.

Marka systematycznie powiększała swój udział w rynku. Powstała szeroka ogólnopolska sieć dystrybucji jej produktów. Przez lata GARDENA zdobyła uznanie polskich konsumentów, czego wyrazem są przyznane nagrody i wyróżnienia dla marki, w tym dwukrotnie otrzymany Laur Konsumenta. Od końca 2008 roku GARDENA jest jedną z marek znajdujących się w portfolio międzynarodowej firmy Husqvarna – zaliczanej

do grona najstarszych i największych firm technicznych na świecie. Więcej informacji dostępnych jest na stronie: www.gardena.pl