06-20- 2011

Coraz częściej właściciele ogrodów decydują się na instalację automatycznych systemów nawadniania. W ostatnich latach zainteresowanie nimi zdecydowanie wzrosło. Godzina delikatnego zraszania wcześnie rano czy przelotny deszcz późnym wieczorem? A może nawadnianie ogrodu podczas urlopu? Żaden problem sterowniki nawadniania GARDENA pozwolą nawadniać zielenieć tak często i długo jak tylko się chce.

GARDENA oferuje wiele możliwości sterowania od sterowników nawadniania podłączonych bezpośrednio do kranu, służących do sterowania pojedynczymi liniami nawadniającymi do większych instalacji z dużą ilością linii nawadniających – sterowniki nawadniania GARDENA włączą i wyłączą nawadnianie wtedy, kiedy przyjedzie na to pora.

Nowoczesne wzornictwo dostosowane do potrzeb

Sterowniki marki GARDENA zostały podzielone na trzy kategorie:

CLASSIC – dla początkujących, ze standardowymi możliwościami programowania, czas trwania nawadniania od 1 do 120 min. Do wyboru cykle nawadniania.

COMFORT – dla wymagających z wariantowym programowaniem nawadniania, czas trwania nawadniania od 1 do 7 h 59 min. Do wyboru cykle nawadniania lub indywidualne dni nawadniania.

PREMIUM – dla fachowców, zapewniają indywidualne sterowanie nawadnianiem i jego częstotliwości, czas trwania nawadniania od 1 do 9 h 59 min. Dowolny wybór dni nawadniania.

Warto zastosować!

Sterowniki nawadniania CLASSIC marki GARDENA przejmują od Państwa nawadnianie roślin. Dzięki wygodnym pokrętłom lub zabezpieczonej przed dziećmi technice czytania z karty, ustalacie Państwo, kiedy i jak często będzie prowadzone nawadnianie. Na podziałce pokrętła czy na karcie w każdej chwili można odczytać aktualne ustawienia. Zasilanie bateryjne uniezależnia sterowniki nawadniania GARDENA od źródła prądu.

Sterowniki COMFORT marki GARDENA charakteryzuje

• Stała informacja o stanie naładowania baterii, dzięki diodom.

• Łatwa obsługa dzięki dużym, poręcznym pokrętłom z elementami z miękkiego tworzywa sztucznego.

• Comfort zapewnia zdejmowany do programowania element sterujący.

• Pomoc w oszczędzaniu wody poprzez możliwość podłączenia czujnika wilgotności gleby i elektronicznego czujnika deszczowego GARDENA.

• Możliwość obsługi ręcznej, bez automatyki.

Własnoręczne nawadnianie to już przeszłość!

Dzięki sterownikom nawadniania COMFORT i PREMIUM możecie Państwo zaprogramować wszystkie parametry nawadniania, czas rozpoczęcia, czas trwania oraz częstotliwość. A dzięki możliwości podłączenia czujników wilgotności gleby i deszczowego można oszczędzać wodę. Duży wyświetlacz LCD przeprowadzi Państwa gładko przez program. Możecie Państwo zdjąć element sterujący i wygodnie zaprogramować sterownik niezależnie od miejsca jego montażu. Zasilanie bateryjne uniezależnia od źródła prądu.

Sterowniki PREMIUM marki GARDENA charakteryzuje

• Objaśnienie kroków programowania – możliwość wyboru języka programowania.

• Zdecydowanie bardziej elastyczne nawadnianie – 6 niezależnych programów.

• Przejrzysty wyświetlacz LCD – z objaśnieniem programowania krok po kroku.

• Łatwa obsługa – duże, poręczne elementy obsługi.

• Wygodne programowanie – zdejmowany element sterujący.

• Pewna, niezawodna praca – wskaźnik stanu naładowania baterii.

• Oszczędne nawadnianie - możliwość podłączenia czujnika wilgotności gleby i elektronicznego czujnika deszczowego GARDENA.

• Niezależna, przyszłościowa technika – ogniwa słoneczne.

Dwa rozwiązania, które pozwolą oszczędzać wodę!

Nawadnianie jest bardzo ważne tak długo, jak jest koniecznie. Jednak zbyt intensywne powoduje trwonienie cennej wody. Czujnik wilgotności gleby i czujnik deszczowy marki GARDENA zatrzymują nawadnianie w momencie, kiedy nie będzie ono potrzebne.

Oszczędność wody dla każdego

GARDENA sterownik nawadniania T 1030 plus

Model CLASSIC z dużym, poręcznym pokrętłem dla łatwego programowania. Zapewnia do 3 nawodnień dziennie. Czas trwania nawodnienia wynosi od 1 do 120 min. Posiada przyłącze dla czujnika deszczowego lub czujnika wilgotności gleby GARDENA.

GARDENA sterownik nawadniania C 1030 plus

Model COMFORT z dużym wyświetlaczem dla łatwego programowania. Duże pokrętło daje możliwość szybkiej zmiany danych. Posiada możliwość indywidualnego zaprogramowania do 3 nawodnień dziennie. Czas trwania nawadniania od 1 min. do 7 h 59 min. Ma możliwość przyłączenia czujnika deszczowego lub czujnika wilgotności gleby GARDENA.

GARDENA sterownik nawadniania C 1060 solar plus

Nowoczesny model Premium posiada możliwość wyboru 10 języków obsługi programowania, w tym języka polskiego. Duży wyświetlacz zapewnia przejrzystość i prostsze programowanie. Poręczne pokrętło dla błyskawicznej zmiany danych. Nie wymaga wymiany baterii dzięki wysokowydajnym ogniwom słonecznym i akumulatorowi litowo-jonowemu. Możliwości indywidualnego zaprogramowania do 6 nawodnień dziennie. Czas trwania nawadniania od 1 min. do 9 h 59 min. Dowolny wybór dni nawadniania.

GARDENA sterownik nawadniania T 1030 card

Model Comfort z łatwym programowaniem za pomocą karty. Możliwość przechowywania karty w miejscy zabezpieczonym przed dziećmi. Czas trwania nawadniania od 1 min. do 180 min. Zapewnia do 3 nawodnień dziennie. Działa także bez ciśnienia wody.