04.03.. 2014

A tíz héten át tartó robotfűnyíró teszten a Gardena R160 típusú robotfűnyíró lett a teljes teszt győztes, és a Gardena R40Li nyert a belépő modell kategóriában.

A svéd, tesztelésre specializálódott vállalat, a “Bäst-i-test” egy tíz hetes tesztet végzett kilenc robotfűnyírót tesztelve. A tesztterületet úgy alakították ki, hogy az leginkább megfeleljen egy átlagos privát kertnek, természetesen a leggyakrabban előforduló akadályokkal együtt. A funkcionalitást, hatékonyságot, megbízhatóságot és megjelenést értékelték az árhoz viszonyítva.
Idézetek a tesztelő személyektől:

Gardena R160 - “megbízható, és annak tükrében, hogy milyen feladatokkal birkózik meg, hihetetlen az ár-érték arány”

Gardena R40Li – “kicsi, de okos kezdő modell, amely jóval az árcsoportján felül teljesít”

A tesztről

A kilenc robotfűnyírót egy átlagos kertnek megfelelő területen tesztelték, olyan kihívásokkal, amivel a valóságban is szembesülnének, egyenetlen és meredek füves területeken:

• Fák, bokrok, gyökerek, járdák, virágágyások, homokozó, hinták és trambulin
• Nehéz terepen, mint pl. homok, frissen vetett fű, kisebb halom lehullott fale-vél, tűlevél és tobozok között
• Változatos vágási területek, mint pl. keskeny átjárók, éles sarkok, több aka-dállyal rendelkező sarkok, másodlagos füves területek
• Hosszú, vastag és nedves fű

A teszt időtartama tíz hétig tartott. A vágási eredményeket az után ellenőrizték, miután a fűnyírók már huzamosabb igeig dolgoztak. Minden modellt minden területen teszteltek, melyek különböző kihívások elé állították a robotfűnyírókat. Számolták a résztvevő fűnyírók megállását, és a vágási eredményben figye-lembe is vették ezt az adatot. Ezen túlmenően a teszt során a biztonságot, vá-gási technikát, vágási sebességet, zajhatást, megjelenést és a használhatósá-got is értékelték.

Tesztelt termékek:
• Gardena R160
• Honda Miimo
• Husqvarna Automower 330X
• Stiga Autoclip 527
• Gardena R40Li
• AL-KO Robolinho 100
• Husqvarna 308
• Stiga Autoclip 520
• Bosch Indego

Inspiráló kertészeti tippek Iratkozzon fel a GARDENA havi hírlevelére!