Adatvédelem és sütik

A Gardena méltányolja érdeklődését vállalatunk és annak termékei iránt. Azt tanácsoljuk, hogy a jelen webhely és alárendelt webhelyei (a továbbiakban együtt: „Webhely”) használatának megkezdése előtt figyelmesen olvassa el a jelen Adatvédelmi nyilatkozatot.

A GARDENA márka tulajdonosa a HUSQVANRA Magyarország Kft. által kiadott jelen adatvédelmi nyilatkozat célja, hogy tájékoztatást adjunk az adatok általunk történő gyűjtéséről, felhasználásáról. 

Az Adatvédelmi Nyilatkozat a www.gardena.hu oldalon (továbbiakban: Oldal) gyűjtött személyes adatokra vonatkozik. 

Személyes adat: személyes adatnak tekintendők az adott személyt azonosító adatok úgy mint vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, születési dátum. Személyes adatokat akkor kérünk Öntől, ha szeretné, hogy a HUSQVARNA Magyarország Kft. rendszeres időközönként hírlevelet küldjön Önnek. 

A személyes adatokat az alábbi célokra használhatjuk fel
- konkrétan arra a célra, melyekkel kapcsolatban az adatközlésre sor kerül, 
- érdeklődésre esetleg számot tartó termékeink, szolgáltatásaink, programjaink és kínálatunk bemutatása e-mail-ben, 
- az Ön igényeihez igazított ajánlatok küldése e-mail-ben, 
- belső üzleti célokra, úgy mint adatelemzések, auditok, szolgáltatásaink fejlesztése, promóciós kampányaink hatékonyságának értékelése. 

Személyes adatok átadása: A HUSQVARNA Magyarország Kft a felhasználó által a Webhelyen megadott Személyes adatokat kizárólag akkor adhatja át harmadik személynek (továbbítástól eltérő célra), (a) ha a felhasználó beleegyezését adja ehhez; (b) ha erre törvény vagy bírósági végzés kötelezi. A felhasználó a jelen adatvédelmi nyilatkozat elfogadásával hozzájárul ahhoz, hogy Személyes adatait a HUSQVARNA Magyarország Kft harmadik személynek átadja, ha (a) ha ez a HUSQVARNA Magyarország Kft jogainak vagy tulajdonának védelme érdekében szükséges; (b) vagy ha ez hozzájárul a Webhely felhasználói személyes biztonságának védelméhez; vagy (c) ha a Személyes adatok átadása olyan személynek vagy vállalatnak történik, amellyel a HUSQVARNA Magyarország Kft szerződést kötött a Webhely vagy cégünk belső műveleteinek végrehajtásáról; vagy (d) ha ésszerűen feltételezzük, hogy azok a Személyes adatok tisztességes kezelésének és megfelelő szintű védelmének elveit támogató törvény, kötelező program vagy szerződés hatáskörébe tartoznak. A HUSQVARNA Magyarország Kft fenntartja a jogot, hogy saját belátása szerint a megfelelő hatósághoz forduljon, ha olyan tevékenységet észlel, amely lehet, hogy törvénybe ütközik, vagy sérti a HUSQVARNA Magyarország Kft felhasználási feltételeit.

Sütik: A Webhely alkalmazhatja az úgynevezett „sütik” technológiáját. A sütik a meglátogatott weblap által a számítógépre mentett kisméretű fájlok, amelyek információt tartalmaznak. Arra szolgálnak, hogy lehetővé tegyék a Webhely bizonyos funkcióinak használatát, és segítsenek nekünk a Webhely használatának elemzésében. Kétféle süti van: az egyik fajta információk „megjegyzésére” szolgál, például a felhasználónév és a jelszó megőrizhető segítségükkel a számítógépen mindaddig, amíg a felhasználó a „ki nem jelentkezik” ebből az előfizetési szolgáltatásból. Ha Ön nem használja „A jövőben ne kérdezze a felhasználónevet és a jelszót” funkciót, akkor nem lesznek ilyen sütik a számítógépén.

A sütik másik fajtája az úgynevezett munkamenet-süti. Arra szolgál, hogy nyomon kövesse például azt, hogy a felhasználó milyen nyelvet választott ki a weblapon. Ezek a sütik a webhelyen tett látogatás idején ideiglenesen a számítógép memóriájába kerülnek. A munkamenet-sütiket a számítógép nem tárolja hosszú ideig, rendszerint a webböngésző bezárásakor törlődnek. Az ilyen sütik segítségével a HUSQVARNA Magyarország Kft szeretne jobban célzott, releváns információkat nyújtani a látogatónak.

A jelen adatvédelmi nyilatkozat elfogadásával Ön hozzájárul a süti technológia alkalmazásához. Ha nem szeretné engedélyezni a GARDENA számára a süti-használatot, a legtöbb böngészőben beállítható a sütik elutasítása. Ebben az esetben azonban a Webhely bizonyos funkciói nem lesznek elérhetők, így korlátozott lehet a Webhely használhatósága.

Minőség: A GARDENA megteszi az ésszerű intézkedéseket annak biztosítására, hogy a felhasználóktól begyűjtött adatok pontosak, hiánytalanok és naprakészek legyenek. A felhasználóknak azonban kötelességük, hogy csak olyan Személyes adatokat adjanak meg, amelyek az adatok gyűjtése idején pontosak, hiánytalanok és naprakészek. Amennyiben Ön később úgy észleli, hogy a nyilvántartásunkban szereplő adatok pontatlanok, hiányosak vagy elavultak, akkor írásos értesítése alapján megtesszük a szükséges lépéseket Személyes adatai kijavítására.

Biztonság: Bár a HUSQVARNA Magyarország Kft nem tudja szavatolni, hogy sohasem kerül sor jogosulatlan hozzáférésre, biztosítjuk afelől, hogy a HUSQVARNA Magyarország Kft az ésszerűen megfelelő technológia és belső eljárások használatával nagy súlyt fektet Személyes adatai biztonságának fenntartására és jogosulatlan hozzáférésük megakadályozására. Ha úgy érzi, hogy a velünk való kapcsolattartás már nem biztonságos, kérjük, azonnal értesítsen bennünket a problémáról az alábbi e-mail címen: info.gardenahu@husqvarnagroup.com 

Egyéb webhelyek: A Webhely hivatkozásokat tartalmazhat harmadik fél webhelyeire. A HUSQVARNA Magyarország Kft nem gyakorol ellenőrzést a Webhelyről hivatkozás útján elérhető külső webhelyek tartalma és adatvédelmi gyakorlata felett, és nem felel ezekért. Az ilyen webhelyek saját sütiket menthetnek a számítógépre, és/vagy más módszert alkalmazhatnak a személyes adatok gyűjtésére és kezelésére. Azt tanácsoljuk, hogy az ilyen külső webhelyek használata előtt ismerkedjen meg azok adatvédelmi gyakorlatával.

Választás: ha szeretné elkerülni, hogy a HUSQVARNA Magyarország Kft-től marketing és/vagy promóciós ajánlatokat kapjon, ezt a hírlevél leiratkozásról szóló kéréssel érheti el, melyet megtehet oldalunkon az Élet a kertben menü alatt található Feliratkozás a hírlevélre almenüpont alatt vagy a következő e-mail címre küldött felkéréssel: info.gardenahu@husqvarnagroup.com.

Hozzáférés: amennyiben a korábban megadott személyes adatairól szeretne tájékoztatást kérni, illetve szeretné azokat felülvizsgálni, javítani vagy törölni, az alábbi info.gardenahu@husqvarnagroup.com e-mail címen léphet velünk kapcsolatba. Kérésében kérjük, világosan jelölje meg, mely adatot szeretné megváltoztatni, vagy törölni. Mindent megteszünk annak érdekében. hogy a lehető leghamarabb, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban válaszoljunk. 

Megőrzés: személyes adatait mindaddig megőrizzük, amíg az Adatvédelmi Nyilatkozat által meghatározott célok elérése érdekében az szükséges, kivéve, ha a törvény hosszabb megőrzési időszakot tesz lehetővé, illetve enged meg. 

Adatvédelmi nyilatkozat frissítése: jelen Adatvédelmi Nyilatkozatot időről-időre változhat. Kérjük, ellenőrizze a lap tetején az „Utolsó frissítés” adatot, hogy megtudja, mikor frissítettük utoljára az adatvédelmi nyilatkozatot. Az Adatvédelmi Nyilatkozat bármiféle változtatása akkor válik hatályossá, ha a módosított Adatvédelmi Nyilatkozatot az oldalon közzétesszük. Amennyiben ezen változások után lép velünk kapcsolatba, az a módosított adatvédelmi nyilatkozat elfogadását jelenti. 

Lépjen velünk kapcsolatba: amennyiben az Adatvédelmi Nyilatkozattal kapcsolatban kérdése van, kérjük, forduljon hozzánk e-mail-ben az info.gardenahu@husqvarnagroup.com címen küldjön levelet a 1044 Budapest Ezred u. 1-3. levelezési címünkre. Kérjük, elektronikus levelében ne közöljön bizalmas adatot. 

Adatnyilvántartási szám: NAIH-118048/2017.

Kelt: 2017. április 20.