Käytämme evästeitä verkkosivustomme käyttökokemuksen parantamiseen. Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja: Evästeet

Jos haluat mieluummin tehdä talvihuollon itse, suosittelemme tarkistuslistamme käyttöä. Tästä ohjeesta näet, mitä seikkoja on otettava huomioon.
Näin voit itse valmistella robottiruohonleikkurisi talvea varten:

1. Akun tarkistaminen:

• Anna robottiruohonleikkurin työskennellä manuaalisessa käyttötilassa "MAN", kunnes akku on täysin tyhjä. Akun tyhjennyttyä robottiruohonleikkuri pysähtyy nurmikolle.
  • Lataa robottiruohonleikkurin akku täyteen "MAN"-käyttötilassa.
  • Pidä "0"-näppäintä pohjassa 5 sekunnin ajan.
  • Valitse "Info" (Tietoa).
  • Valitse "Batterie" (Akku).
  • Täyteen ladatun akun varaustilan pitäisi olla 900 - 1 200 mAh.

Käyttöiän kertyessä akun kapasiteetti pienenee. Jos näytöllä näkyvä akun kapasiteetti on noin 900 mAh tai pienempi, akku on todennäköisesti heikko ja se on vaihdettava.

2. Latausaseman signaalin voimakkuuden ja laadun tarkistaminen:

• Aseta robottiruohonleikkuri latausasemaan ja pidä "0"-näppäintä pohjassa 5 sekunnin ajan.
  • Valitse "Info" (Tietoa).
  • Valitse "Schleife" (Silmukka).
  • Ohjearvot:
    Signaalin laatu: 100%
    A-signaali edessä: > 50;
    A-signaali takana > 50;
    F-signaalin tulisi olla -100...-300;
    G1-signaali > 50

Jos arvot ovat näiden ohjealueiden ulkopuolella, ota yhteyttä GARDENAn asiakaspalveluun.

3. Talvilataus:

Lataa robottiruohonleikkuri täyteen ja ota se pois latausasemasta. Tämän jälkeen akkua ei tarvitse enää ladata talven aikana.

4. Irrota verkkolaite

Irrota verkkolaite ja katkaise yhteys pienjännitekaapeliin. Vie verkkolaite, latausasema ja robottiruohonleikkuri säilytykseen kuivaan paikkaan, jossa lämpötila ei laske pakkaselle.

5. Pura latausaseman asennus

Pura latausaseman asennus irrottamalla raja- ja hakukaapeli sekä pienjännitekaapeli.
Puhdista latausasema liasta, lehdistä ja ruohosta (esim. harjalla tai paineruiskulla). Älä koskaan käytä puutarhaletkua tai painepesuria. Tarkista lisäksi latausasema mekaanisten vaurioiden varalta. Suojaa kaapelien (raja- ja hakukaapelin) päät sekä liitännät korroosiolta laittamalla ne rasvalla täytettyyn pussiin ja sitomalla se tiukasti kiinni. Raja- ja hakukaapelin voi jättää maahan.

6. Terälevyn puhdistus ja terien vaihtaminen:

On tärkeää, että terälevy pääsee pyörimään kevyesti ja esteettömästi.

Terien vaihtaminen:

1. Aseta pääkatkaisin 0-asentoon.

2. Käännä robottiruohonleikkuri ja aseta se pehmeälle ja puhtaalle alustalle (esim. pyyhe). Näin vältät kotelon ja näytön suojan vaurioitumisen.

3. Laita käsiisi suojakäsineet.

4. Avaa ruuvit (44) ja irrota terät.

Huomaa: Älä käytä akkuväännintä -
loukkaantumisvaara!

5. Puhdista terälevy (esim. kostealla tiskiharjalla).
Älä käytä tähänkään koskaan puutarhaletkua tai
painepesuria.

6. Kiristä uuden terän uusi ruuvi käsin.

Ladattavan asiakirjan viimeisellä sivulla on piirustus, johon osat on merkitty numeroilla.

7. Robottiruohonleikkurin puhdistaminen:

• Leikkuri ja kotelo
  • Vetopyörät sisältä ja ulkoa
  • Takapyörän ympäristö

HUOMAA: Älä avaa robottiruohonleikkuria enempää kuin seuraavissa vaiheissa neuvotaan.
Virheellisestä asennuksesta voi seurata vahinkoja, joita laitteen takuu ei kata.

1. Katkaise ruohonleikkurin virta pääkytkimestä.

2. Käännä robottiruohonleikkuri ja aseta se pehmeälle ja puhtaalle alustalle (esim. pyyhe). Näin vältät kotelon ja näytön suojan vaurioitumisen.

3. Puhdista ruohonleikkuri, kotelo ja renkaat liasta, lehdistä ja ruohosta (esim. harjalla tai paineruiskulla).
Älä käytä tähänkään koskaan puutarhaletkua tai painepesuria!

Takapyörän puhdistus:

1. Käännä robottiruohonleikkuri ja aseta se pehmeälle ja puhtaalle alustalle (esim. pyyhe). Näin vältät kotelon ja näytön suojan vaurioitumisen.

2. Avaa neljä harmaata ruuvia (33) (Torx 20), joilla takapyörän laakerit (34) on kiinnitetty koteloon (29).

3. Irrota nyt takapyörä (34, 35).

4. Puhdista kotelo (29) ja takapyörä (34, 35) perusteellisesti.

Huomaa: Takapyörän laakerit (34) sopivat koteloon (29) ainoastaan yhdessä asennossa.

8. Tarkista robottiruohonleikkurin latauslevyt (32)

korroosion varalta. Jos havaitset korroosiota,
ota pala hienoa hiontapaperia ja poista se.

9. Robottiruohonleikkurin säilytys talvella

Säilytä robottiruohonleikkuri, latausasema ja verkkolaite kuivassa paikassa, jossa lämpötila ei laske pakkaselle (ei lämmittämättömässä autotallissa tai puutarhavarastossa). Käytä mahdollisuuksien mukaan alkuperäistä pakkausta.