Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores websted. Ved fortsat at browse på dette websted accepterer du vores brug af cookies. Få mere at vide ved at læse Cookies

Hvordan installerer jeg Gardena R40Li?

Installationen kan du nemt selv udføre. Du skal bare følge anvisningerne i betjeningsvejledningen eller de installationsvideoer, der findes på denne internetside. Installationen tager 2-6 timer afhængigt af plænens størrelse og udformning.

Hvordan installerer jeg afgrænsningskablet til robotplæneklipperen R40 Li?

Afgrænsningskablet kan installeres på en af følgende måder:

1. Fastgøring af kablet i jorden med kramper.
Det er bedst at fastgøre kablet med kramper, hvis du vil kunne foretage justeringer af afgrænsningskablet i løbet af de første ugers drift.

Efter et par uger vil græsset være vokset op over kablet, så det ikke længere er synligt. Brug en hammer/plastickølle og de medfølgende pløkker til at udføre installationen.

2. Nedgravning af kablet.
Det er bedst at grave afgrænsningskablet ned, hvis du vil kunne rive eller lufte plænen. Sørg for at lægge afgrænsningskablet mindst 1 cm og maks. 20 cm ned i jorden.

Se i betjeningsvejledningen for at få nærmere oplysninger.

Hvordan installerer jeg guidekablet til robotplæneklipperen R40 Li?

Guidekablet er et kabel, som lægges væk fra ladestationen, f.eks. ud imod en fjern del af arbejdsområdet eller igennem en smal passage, og som derefter forbindes med afgrænsningskablet. Den samme kabelrulle benyttes til både afgrænsings- og guidekablet.
Se i betjeningsvejledningen for at få nærmere oplysninger.

Hvad er formålet med guidekablet til robotplæneklipperen R40 Li?

Guidekablet bruges af R40Li til at finde vej tilbage til ladestationen, men det styrer også plæneklipperen væk fra ladestationen til fjernt beliggende dele af haven. Det hjælper plæneklipperen med at finde ladestationen hurtigt, og samtidig hjælper det plæneklipperen med at opnå et ensartet klipperesultat selv på fjernt beliggende arealer. Se i betjeningsvejledningen for at få mere detaljerede oplysninger.

Hvordan forbinder jeg kabelender til robotplæneklipperen R40 Li?

Brug altid den loddefrie originale sammenkoblingsenhed til at oprette forbindelse til kabelender, f.eks. når guidekablet skal forbindes med afgrænsningskablet. Stik afgrænsningskablet i hvert af hullerne i sammenkoblingsenheden. Stik guidekablet ind i det midterste hul i sammenkoblingsenheden. Kontrollér, at kablerne er sat helt ind i sammenkoblingsenheden, så kabelenderne er synlige igennem den gennemsigtige del på den anden side af sammenkoblingsenheden. Brug en tang til at trykke knappen på sammenkoblingsenheden helt sammen.
Det spiller ingen rolle, hvilke huller der benyttes til hver enkelt kabelleder.

Hvordan installerer jeg ladestationen til robotplæneklipperen R40 Li?

Tag følgende i betragtning, hår du vælger det bedste sted at placere ladestationen:

• Der skal være mindst 3 meter fri plads foran ladestationen.
  • Det skal være muligt at lægge mindst 1,5 meter afgrænsningskabel ret ud til højre og venstre for ladestationen.
  • Tæt på en stikkontakt. Det medfølgende lavspændingskabel er 10 meter langt.
  • En plan overflade at placere ladestationen på.
  • Beskyttelse imod vandstænk, f.eks. fra et vandingsanlæg.
  • Beskyttelse imod direkte sollys.
  • Placering et sted i den nederste del af et arbejdsområde, som har kraftig hældning.
  • Eventuelle krav til, at ladestationen ikke må kunne ses af personer uden for haven.
  • Eventuelle æstetiske præferencer.

Følg anvisningerne i betjeningsvejledningen for at få nærmere oplysninger.

Findes der en lynvejledning til installation af robotplæneklipperen R40 Li?

Ja. Du får fire vigtige dokumenter med sammen med produktet:

• Betjeningsvejledning
  • Lynvejledning
  • Installations-dvd
  • Produktregistreringsfolder

Lynvejledningen giver dig et hurtigt overblik over, hvad installationen handler om. Du skal imidlertid altid læse i betjeningsvejledningen for at få mere detaljerede oplysninger, så du får mest muligt ud af din Garden R40Li.

Download the quick guide (pdf)

Hvordan får jeg 100 % klipning til kant med robotplæneklipperen R40 Li?

Af sikkerhedshensyn er karossen større end knivdisken. Derfor vil knivdisken ikke kunne nå græs, der f.eks. vokser langs en mur.
Hvis du vil eliminere steder med uklippet græs, kan du f.eks. lægge flade sten eller beton der, hvor plæneklipperen ikke kan klippe. Hvis du har uklippet græs langs kanterne af din plæne, anbefaler vi en trimmer, som kan give dig den perfekte finish på din plæne.

Se i betjeningsvejledningen for at få mere detaljerede oplysninger.

Kan jeg bruge R40Li på to separate arealer?

Hvis arbejdsområdet består af to arealer, som robotplæneklipperen har vanskeligt ved at bevæge sig imellem, anbefales det at etablere et sekundært område. Før i så fald afgrænsningskablet omkring det sekundære areal, så det danner en ø uden for det primære areal.

R40Li skal flyttes manuelt imellem det primære og det sekundære område, når plænen i det sekundære område skal slås. Driftstilstanden MAN skal benyttes, da slåmaskinen ikke af sig selv kan bevæge sig fra det sekundære område til ladestationen.

Se i betjeningsvejledningen for at få mere detaljerede oplysninger.